2Barnmorskor

 

Vilka är vi?

Victoria Jonasson Hammar/Föda Trygg

Jag bor med familj och hundar på trettonde våningen med utsikt över Göteborg. Har två egna förlossningar i bagaget varav en sjukhusförlossning och en hemförlossning.

Jag har jobbat på förlossningsavdelning och med hemfödslar de senaste fem åren. Jag har också arbetat som doula i många år.

Jag har själv erfarenhet av att känna mig övergiven, utelämnad och utan tillräckligt stöd av barnmorskan på sjukhus och den skillnad det kan göra för självförtroendet att föda i  lugn och ro i trygg närvaro av  barnmorskor som finns till för mig och min familj på våra villkor. Det vill jag ge vidare till våra föderskor och deras familjer.

Jag erbjuder förlossningsförberedande kurs enskilt för dig och din partner, doula på sjukhus och hemfödsel tillsammans med Barnmorskan i Bohuslän.

Läs mer på fodatrygg.com

Du når mig på vjhammar@outlook.com

 

Viveca Crafoord/Barnmorskan i Bohuslän

Jag är 51 år gammal och har två barn och fyra bonusbarn, alla vuxna. Jag bor med min sambo på en liten gård på Orust där vi har höns, hästar och hund.

Jag har arbetat med hemförlossningar sedan 2020, och från april i år är det min huvudsyssla. Läs mer här

Rätten till informerade val och informerat samtycke är något som ligger mig varmt om hjärtat. Därför brinner jag alldeles extra för fysiologiska födslar där den födande har sin autonomi intakt i sitt eget hem.

Välkommen att höra av dig med frågor. Kontaktuppgifter finner du längst ned på sidan.

Vi har båda förlossningsförberedande kurser för blivande föräldrar och kan från mars även erbjuda akupunktur under graviditet och från maj efter födsel.

%d bloggare gillar detta: